خروج زیر پوستی پول از بازار سهام

در تمام روزهای هفته‌ای که گذشت، آمار خروج پول سهامداران حقیقی از ورود پول سبقت گرفته بود و در آن ۵ روز بیش از ۲ هزار میلیارد تومان از سوی سهامداران حقیقی از صندوق های سهامی خارج شد و شتاب خروج در روزهای پایانی هفته افزایش یافت. خروج پول از کل بازار سهام در طول هفته بیش از ۷ همت بود.

به گزارش تحریریه، به موازات روند صعودی خروج پول حقیقی، ارزش معاملات صندوق های سهامی نیز در روزهای پایانی هفته نسبت به اوایل هفته به طور چشمگیری کاهش یافت بطوریکه از رقم ۶۲۰۰ به رقم ۳۳۰۰ میلیارد تومان تنزل داشت.

بررسی شاخص های سرانه خرید و سرانه فروش نیز گویای افزایش احتیاط سهامداران و ترجیح انتظار بر ورود می باشد. عمده ترین دلیل بلاتکلیفی بازار، ریسک های سیاسی و خبرهای ضد و نقیض از مذاکرات ایران و آمریکا می باشد.

در اردیبهشت ماه، بازارهای موازی نیز تقریبا درجا زدند، شاخص کل بورس بازدهی ۷ دهم درصدی و نرخ دلار بازدهی ۱.۷ درصدی ثبت کرد. نماگر هموزن بازار سهام با رشد بیش از ۸.۵ درصدی صدرنشین بازدهی اردیبهشت بود و انواع سکه به‌جز سکه طلای طرح جدید نیز با بازدهی منفی این ماه را به پایان رساند. قیمت خودرو نیز برای دومین ماه متوالی کاهشی بود.

نقطه قوت بازار در اردیبهشت ماه، افزایش ارزش معاملات بود، در این ماه ارزش معاملات اندکی بیشتر از ۱۶ همت در روز بود که رکورد ۲۵ ماه اخیر را شکست. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ میانگین ارزش معاملات به ۱۸ همت رسیده بود اما پس از آن روند نزولی در پیش گرفت و تا حدود ۳ همت در ۶ ماهه سال قبل کاهش یافته بود.

علاوه بر ریسک های سیاسی، ناترازی انرژی و قطعی های برنامه ریزی شده برق اکثر صنایع بخصوص فولاد و سیمان را با چالش تولید مواجه نموده اگر چه بخشی از کاهش تولید با افزایش قیمت محصول در صورت های مالی جبران شده بطوریکه در بورس کالا قیمت سیمان با افزایش ۱۰۰ درصدی مواجه شد و دو برابر شد.

در شرایطی که بازار تحت تاثیر ریسک های مختلف قرار گرفته و شتاب خروج پول بیشتر از ورود پول است، صندوق های درآمد ثابت با نرخ سود حدود ۳۰ درصدی یکی از مقصدهای پول خارج شده به شمار می رود. این صندوق‌ها در دومین‌ماه سال‌حدود ۱۷همت از نقدینگی حقیقی‌ها را جذب کرده‌اند.

بورس تهران هفته اول خرداد ماه را با سطح حمایتی ۳ میلیون واحدی شاخص کل و ۹۵۰ هزار واحدی شاخص هم‌وزن آغاز کرده است. به اعتقاد کارشناسان، بازار سهام در این روزها شاهد واکنش معامله‌گران به تغییرات لحظه‌ای خبرها است. این مسئله تحرکات سرمایه‌ حقیقی را در بین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری با چشم‌اندازهای متفاوت افزایش داده است و از طرفی ریسک معاملات نیز با توجه به رشد عدم اطمینان مقطعی افزایش یافته است.

با توجه به پایان دور پنجم مذاکرات و تا حدود زیادی نامشخص بودن نتایج این مذاکره، انتظار می رود که روند رکود و خروج نقدینگی از بازار سهام همچنان مبهم باشد.

پایان/

۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۰
کد خبر: 32588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =